fbpx

Tehnic vorbind Digitus este un instrument cu care poți face scenarii unde să simulezi și să urmăresti fluxul de numerar al unei firme – atât bugetul de venituri și cheltuieli (BVC) cât și predicția de numerar – metoda directă sau metoda indirectă, mult automatizată.

Se integrează cu majoritatea softurilor de contabilitate pentru a urmări și ajusta rapid bugetul și predicția dorită.

În același timp generează și un raport complex de KPI – conversia OCF, money left on the table, breakeven, levier, solvabilitate și alții indicatori standard. Vei putea calcula indicatori și funcție de datele din sisteme externe – producție, crm, wms, ad manager/ppc, etc.

Bineînțeles că generează si cele 3 rapoarte standard – P&L (cu evidențiere marjă brută, ebitda și profit real), Bilanț simplificat (pe înțelesul antreprenorilor), Cashflow operațional/investițional/financiar.

Știm și noi că nu tot timpul informațiile din contabilitate sunt adecvat clasificate așa că Digitus conține un modul de corecții ca să poți modela cum vrei tu informațiile de acolo fară intervenția contabilului și mai ales separat de contabilitate.

Vei modela structura cheltuielilor la nivel de furnizor sau factură astfel încât să ai cât mai exact valoarea marjei brute sau ebitda.

Vei calcula profitul real al afacerii, profit ce nu include owner’s expenses sau alte cheltuieli istorice ce nu sunt relevante activității curente.

Vei analiza fiecare cheltuiala până la nivel de factură.
Vei împarți o cheltuială pe centre de profit sau pe sub-cheltuieli din categorii diferite – de exemplu 30% cost direct, 70% cost administrativ.
Vei translata în timp facturile sosite mai devreme sau cele întârziate pentru un P&L cât mai exact.

Apoi în baza acestor date vei genera ușor un buget de venituri și cheltuieli.
Vei putea estima veniturile în baza istoricului, în funcție de marja brută și profitul urmărit sau pe cele 3 tipuri de funnel/pâlnie de vânzări – activitate recurentă (afaceri cu abonament), reveniri clienți (afaceri normale) sau linii de profit (de exemplu horeca).

În baza BVC vei simula ușor cashflow-ul prin metoda directă sau prin cea indirectă și vei urmări că se și întâmplă.

Vei face scenarii de dezvoltare și vei calcula de câți bani ai nevoie pentru asta – angajați noi în echipă, investiția în utilaje sau alte termene de plată.

Vei seta alerte când ceva nu merge conform planului și vei trimite un raport de informare antreprenorului sau managerului afacerii.

Antreprenorii vor vedea rapid, grafic, diferențiat prin culori starea firmei lor – starea profitului dar mai ales a activelor și a fluxului de numerar. Nu va mai trebui să explici de fiecare dată tot.

Știm cât de complicat poate fi până primești datele de la clienți, ca mai apoi să vezi că e ceva neîncadrat corect și ai nevoie să ajustezi și să tii minte. Sau să iei legătura cu contabilul să ajusteze și să aștepți până primești iar datele. Știm cât e de greu să instruiești personalul să încadreze corect fiecare cheltuială sau notă contabilă.

Știm că după ce ai făcut toate situațiile – brusc s-a mai schimbat ceva în contabilitate și e nevoie să o iei de la capăt.

Știm cât de greu e să analizezi pe mai mult de câteva luni în urmă sau comparativ cu anii trecuți. Sau în alte valute. Cât de complicat e să definești costurile directe, atât de importante pentru analizele tale. Sau să dai la o parte “owner’s expenses” sau alte cheltuieli sau ieșiri de bani agățate din trecut. Cât de complicat este să compari realizatul cu estimatul în toate aceste condiții.

Toate astea se pot rezolva cu instrumente scumpe de business intelligence dar care nu s-ar amortiza ușor la toate firmele.
Instrumente pe care nu toate firmele și le permit. Și chiar și așa iți pot consuma mult timp pentru operațiuni de rutină… adunat și prelucrat date în excel.

Am gândit Digitus pentru cazuri de genul acesta.
Am gândit Digitus pentru a face accesibile serviciile de analiză financiară și firmelor ceva mai mici.
Ai putea să muti date în excel sau ai putea în timpul economisit să ajuți o alta firmă care are potențial sau în care crezi – poate o firmă care ajută comunitatea în care trăieșți tu?!
Ai putea să folosești timpul economisit pentru familia și hobby-urile tale.

Ai putea să faci doar ce-ți place și ce știi tu cel mai bine – să dai antreprenorilor și managerilor soluțiile potrivite pentru a lua decizii în cunoștiința de cauză.

Să simulezi ce impact ar avea deciziile lor și să urmărești că se și întâmplă.
Să te asiguri că antreprenorii și managerii cu care lucrezi înțeleg tot ce faci tu.

Metoda Digitus, poate ușor diferită de cum faci tu acum, iți permite să econimisesti tot acest timp. Să faci lucrurile mult mai eficient.

Tu decizi cum folosești Digitus – cu metoda cu care a fost creat sau pe sistemul tău.

Si ca să nu mai lungim vorba, cu Digitus:

• Scutești timp cu ajustarea datelor contabile, întocmirea rapoartelor standard, investigarea în detaliu a sursei problemelor, totul independent și fără intervenția contabilului.
• Calculezi instant peste 100 de indicatori și îi analizezi lunar, trimestrial sau anual, comparativ sau în alte valute.
• Elaborarezi scenarii de buget de venituri si cheltuieli și le urmărești pe măsură ce vin datele din teren.
• Simulezi cashflow-ul prin metoda indirectă sau prin cea directă.

• Analizezi aducând date și din alte sisteme – leaduri, producție, pay-per-click, crm – și calculezi indicatorii funcție de ele.
• Trimiți alerte automat clienților tăi.
• Poți fi tu alertat când se întâmplă ceva neprevăzut.

• Explici vizual sau prin grafice evoluția firmei clienților tăi.
• Digitus funcționează cu majoritatea programelor de contabilitate din Romania.

• Beneficiezi de discounturi semnificative.
• Te putem recomanda clientilor Digitus care au nevoie de serviciile tale.

 

 

Înregistrează-te ca specialist